Beef yakiniku ala homemade

Seperti masakan Jepun? Yuk cuba satu resipi ini, daging lembu yakiniku gaya buatan sendiri: 9 membuatnya resep tongseng sapi sendiri di rumah itu adalah lebih selamat kerana ia tidak menggunakan alkohol besar mendapat gali. Resipi ini boleh disemak di bawah:) Yuk cuba!

beeff

BAHAN-BAHAN DAGING LEMBU YAKINIKU

250 gram daging lembu, dihiris nipis
2 ulas bawang putih, dihiris
gandum 1 bawang besar, dihiris nipis
1 lada loceng merah, dipotong segitiga
100 ml stok ayam
1 sudu besar Minyak bijan
1 sudu besar bijan panggang
5 sudu besar minyak untuk sautéing masak
BAHAN-BAHAN SOS YAKINIKU DAGING LEMBU

50 ml kicap (kikkoman kicap menggunakan asal, tetapi ini sos yang dicampurkan alkohol 1.5-2%)
kicap manis 1 sudu besar
1.2 sudu kecil garam
gula 1 sudu besar zarah
2 cm halia, dihiris post
1 bawang, dihiris 2 cm
2 ulas bawang putih, dicincang halus
BAGAIMANA UNTUK MEMBUAT YAKINIKU DAGING LEMBU

Campur semua bahan sos ke, masak sehingga mendidih, angkat, berehat dan penapis, Parit
Panaskan 3 sudu besar minyak masak, kemudian tumis Bawang besar dan bawang putih sehingga aromatic. Kacau dalam paprika, kacau kacau sebentar. Angkat, ketepikan.
Panaskan 2 sudu besar Minyak bijan dan minyak masak, kacau di hiris daging, kacau campuran sehingga ia berubah warna. Masukkan campuran sos dan stok ayam, kacau
Masak kembali ke resep beef teriyaki daging masak dan Kuah tinggal sedikit. Masukkan lada goreng kacau, kacau, Lif. Hidangkan bersama beeef yakiniku bijan panggang

Iklan

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s