Resipi perasa Douchi dari medan, bangka, Java atau kawasan-kawasan lain

Resipi perasa Douchi dari medan, bangka, Java atau kawasan-kawasan lain adalah baik untuk dinikmati sebagai satu cocolan atau sebagai kawan nasi (Panas).

Itulah Indonesia dengan kepelbagaian masakan termasuk masakan sambal resep telur bumbu bali sebagai pelengkap, jadi untuk menambah banyak hidangan serta koleksi resipi cili info hari kemudian hadir dengan salah satu resipi yang sambal douchi.

tauco

Douchi sambal yang sememangnya boleh meningkatkan keinginan untuk makan, kerana biasanya ianya sebagai popia Tauhu Goreng atau cocolan… Whoa Lomond sangat baik:) Benar-benar berbeza dengan sambal balado… Haha… Bede menulis resep cumi asam manis preskripsi. OIA, ini resipi yang dibuat itu tidak terlalu pedas, jadi jika anda ingin pedas Tambah cabenya tinggal sendiri. Sila lihat cara-cara membuat resepi yuk sambal douchi adalah

Bahan-bahan:

cili 50 g hijau, dihiris sudut kerinting
2 keping daun bay
3 camca besar douchi
6 bijirin labu bawang merah, dihiris halus
1 stalk Serai, mengambil beliau geprak putih,
1 tomato, dipotong kepada kepingan kecil
lengkuas 4 sentimeter
garam n gula secukup rasa
sup serbuk secukup rasa

Cili perasa douchi (lecek):

100 gr. merah cayenne pepper
6 bijirin daripada bawang merah
4 ulas bawang putih

Bagaimana untuk membuat douchi pedas

Pertama semua merah cayenne pepper Puri, n bawang putih
Sediakan kuali dengan minyak yang panas, tumis bawang sehingga wangi dihiris
Tambah daun bay, Serai, lengkuas, bahan perasa halus (mata satu), douchi, zarah gula, garam, serbuk sup, cili hijau dan tomato. kerinting campuran juga.
Buat Tambah sedikit air, kemudian masak sehingga selesai dan kemudian Hidangkan.

Tahniah untuk mempraktikkan resipi perasa douchi kami. Mudah-mudahan ia boleh digunakan sebagai salah satu resipi perasa kebanggaan keluarga

Iklan

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s